fredag den 11. juli 2014

Billeder fra først i denne uge


Katrine i Jozani Forest, som er et regnskovsområde  på 50.000 hektar, som ligger midt på Zanzibar. I regnskoven er der forskellige aber, blandt andet de røde colobusaber, som er på billedet. Det har lige regnet en del, inden billedet blev taget, så hver gang aberne hoppede fra gren til gren i træerne, fik vi en skylle over os - derfor paraplyen.
                                     

I forbindelse med regneskoven er der også en mangroveskov, som vi gik i. Vores guide fortalte os om de forskellige landsbyprojekter, der er lavet for at informere og undervise de lokale om ulempen ved at fælde skovområderne. De bliver fældet for at skaffe indtægt til de lokale, da træet bruges til at lave trækul af, som sælges og derved giver en indtægt. I stedet for fældningen får de lokale indtægter ved, at turister betaler entre for at komme i skoven. Der er også for syv-otte år siden åbnet et sommerfuglecenter, hvor de lokale bliver uddannet til sommerfugle-landmænd og derved får en indtægt. De får nemlig mulighed for at få hun-sommerfugle i et lille terrarie-agtigt-hus, som så lægger æg, som bliver til larver, og som til sidst forpupper sig. Kokonerne sælges til centret, som så eksporterer dem til primært europæiske zoologiske haver. Smart, ikke? - Billeder fra dette sted kommer senere....


Rasmus sidder foran Oles og mit værelse på Zanzest Beach Bungalows. Fem dages Bounty-land-ferie....
Der er palmer, hvidt sand, vand (når ikke det er lavvande....), tropiske fisk, eksotiske muslinger og kolde sodavand til den store guldmedalje.


Udsigten over Det indiske Ocean, som anes 600 meter ude fra stranden, da dette billede er taget. Der kommer billeder senere, hvor det er højvande....


Alberte udenfor på Zanzest. Det hvide sand er overalt, så vores tasker trænger nok til en støvsugning eller lignende, når vi kommer hjem.


Katrine og jeg sidder i "lounge-området" og skriver på vores blog. Det blev lidt køligt hen under aften, men det var egentligt rart, da det midt på dagen var meget varmt.



1 kommentar: