søndag den 20. juli 2014

Søndag den 20. juli 2014

Det er blevet aften efter en afslappende søndag.

Vi fik i morges lift af en chauffør her fra hotellet til kirken på Kashuru. Jeg har glemt, hvorvidt jeg har beskrevet stedet eller ej, men her kommer en kort skrift om det. Da jeg var her i '92, hed det Churchcentre og er ejet af den protestantiske kirke i Nordveststiftet. Det fungerer dels som hotel, som mødefacilitet og spisested. Stiftet holder mange af deres møder og kurser her, men de større penge tjener de, når organisationer ude fra booker sig ind. Det var og er muligvis stadigvæk det bedst fungerende kursussted i et område på størrelse med Jylland.
Mange af de unge piger, som jeg arbejdede sammen med dengang i '92-'93 arbejder her stadig, så der bliver også tid til hyggelige snakke.

Gudstjenesten begyndte kl. 10, men der var først fulde huse tyve minutters tid efter begyndelsen. Menigheden er meget aktiv i den liturgi, de har her, en desværre havde vi ikke fået købt en liturgibog, så det var lidt svært at følge med. Der var to kor, som sang hver deres sange. Desværre har de nu investeret i et keyboard, så de synger ikke længere til trommer. Øv. - De var dog stadig gode og musikalske, men jeg kunne nu godt lide de gammeldags trommer.
I løbet af gudstjenesten indsamledes der penge til kirken. De, som ikke har kontanter til at kunne give til kirken, medtager noget fra deres shamba, som så bliver solgt efter gudstjenesten på auktion.
Undervejs i gudstjenesten blev vi bedt om at hilse menigheden, så vi måtte alle otte op foran menigheden og takke for deres velkomst, fortælle, hvem vi var, og at vi havde hilsener med fra vores kirke i Danmark. - Skik følge eller land fly, som man siger.

Eftermiddagen er brugt til afslapning og en gåtur i byen. De fleste butikker holder lukket om søndagen, så der var ikke så mange mennesker i byen i dag som forleden.
En dejlig dag, som vi alle har nydt meget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar