torsdag den 10. juli 2014

Jeg skal heller ikke glemme at fortælle om vores oplevelser med tropiske smådyr.

Alberte var forleden aften meget tæt på at træde på en edderkop så stor som hendes hæl. Hvert ben var i hvert fald 3 cm lang og kroppen 1-1,5 cm. Hun fik så meget myrekryb, at hun dansede og hoppede rundt i flere minutter efterfølgende.

Katrines tropiske oplevelse var i forgårs, da hun på stranden i bare tæer trådte en pig fra en kuglefisk op i foden. Desværre blev den tanzanianer, som fulgtes med os, så ivrig efter at uskadeliggøre piggen, at han bankede den flad med en sten, før vi kunne nå at sige, at vi gerne ville gemme den. - Han gjorde det, for at cyklerne ikke punkterede. - Det kan man jo ikke fortænke ham i.

Rasmus havde en anden oplevelse forleden. Han skulle til at sove og løfter op i det lagen, han sover med. En meget hurtigt kravlende skolopender forsvandt fra det og gemte sig et sted i sengen..... Desværre kunne hverken Ole eller Rasmus finde den igen.
Næste dag bad vi rengøringspersonalet om at kigge efter den - uden held. Først i går så Rasmus den igen lige foran toiletdøren. En lille, rød tingest med lidt lange ben, ca. 8 cm lang. Vi er usikre på, hvor stor ulykke et bid fra den ville være, og heldigvis finder vi hellet ikke ud af det.

De gode oplevelser med tropiske dyr er oplevelser med eremitkrebse. De er overalt, når mørket falder på. Der kan bruges lang tid på at "lege" med disse, og forleden fik Ole én ud af sit hus, så vi også kunne se bagenden på den. De kravler rundt og laver meget specielle spor i sandet afhængigt af størrelse og form på sneglehus. Der er stor forskel på, hvor æstetisk tænkende de er, hvilket ses i de huse, de bebor. Nogle af dem er utrolig smukke, mens andre er meget anonyme :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar