tirsdag den 1. juli 2014

Så er vi fremme i Arusha, hvor vi bliver indtil på torsdag. Vi kom hertil i går midt på eftermiddagen efter en knap 6 timers bustur fra Nairobi. Vi havde forventet en 8 timers tur, så det var en fantastisk overraskelse, at vejen var så god, som den var.
Vi var alle temmelig trætte, da vi ikke havde fået meget søvn i løbet af natten, selv om flyvningen var ok. Vi var dog heldigvis vågne på det tidspunkt, hvor en flok giraffer havde lyst til at løbe lidt langs vejen!!

                                            Muren ind til Ujamaa Hostel, hvor vi bor tre nætter

                                             Vejen op til Ujamaa - det regner stadig lidt...

Ankommet til Arusha blev vi hurtigt mødt af en flok chauffører, som alle ville køre os mod vores hostel. Vi fandt en chauffør, som forlangte 20.000Tsh. Jeg fik ham dog forholdsvis hurtigt ned på 15.000Tsh (nok for hurtigt til ikke at være blevet snydt :-) ).

                                          I daladala på vej ind til byen. - Vi fik et sæde hver...
                     
Vi tog i formiddags en daladala (minibus) ind til byen for at suge til os af indtryk. Igen blev vi ret hurtigt spottet som wazungu (hvide), men det hjælper heldigvis gevaldigt på deres påtrængenhed, når man svarer på swahili.
Arusha har ændret sig meget i løbet af de mange år, der er gået, siden vi var her sidst. Det er Tanzanias tredjestørste by og er en storby med alt, hvad det indebærer. Små lidt sølle butikker og tiggere på gaden blandet med moderne byggerier, dyre biler og cafeer, hvor der stort set kun sidder wazungu og venter på deres kaffe.

Vi kom i snak med en masse undervejs, hvilket overraskede Katrine, Alberte og Rasmus. Det, at alle hilser og småsnakker med én er meget anderledes end derhjemme.

Vi fik hurtigt lavet aftale med en, som gerne ville vise os sin butik med khangaer (stof, som kvinderne har på som nederdel og overdel). - Det er lige bag ved markedet..... Vi fik købet to smukke vitinge (et lidt dyrere fabrikat end en khanga), da de farver faldt mere i pigernes smag. Rasmus fik købt en "Adidas" T-shirt, som de tanzanianske fodboldspillere spiller i. De undrede sig over, at han ikke var fodboldentusiast. De to vitenge skulle lægges op i kanterne, så vores "ven" viste os vej til en fundi (syerske), som på sin foddrevne symaskine fik lavet nogle fine syninger.

                                                              Fundi ya kushona (syerske)

Efter også at have været på det lokale marked, hvor alle ville sælge os krydderi, grøntsager, frugt eller levende høns, havde Katrine fået nok. Mættet af indtryk tog vi derfor en daladala tilbage til hostel, hvor vi er nu. Pigerne spiller kort, Rasmus læser, og Ole snakker med en tysk volontør, som også bor her.
                                              Ananas, mango og banan - mums


3 kommentarer:

  1. Nej hvor er det dejligt at høre i er vel fremme. Jeg kan levende forestille mig Arusha som en storby - den var jo allerede godt på vej way back. Og I fik handlet og set en fundi i aktion. Mange indtryk æ jeg kan godt forstå I er trætte. Her har vi sol, regn og hagl: sommer i DK. Jeg har holdt øje med bloggen i dagevis (føles som år :-) ) , så dejligt at høre der er hul igennem. Stort knus til alle! Moster

    SvarSlet
  2. og så lige en kommentar til Rasmus (og egentlig også pigerne): snak så meget engelsk og tysk I kan komme i nærheden af. Tanzanianerne er ikke verdens mestre, så dum jer og øv jer alt det I kan . Knus.

    SvarSlet
  3. Hej alle 5
    Dejligt at høre at det går godt med mange oplevelser - her er alt vel
    Kærlig hilsen - Farfar

    SvarSlet