tirsdag den 29. juli 2014

Billeder fra vores safari



Impala i Serengeti


Giraffer i galop over savannen


En morgenkaffe-tår på verandaen ved vores første lodge, Ikoma Safari Camp. Vi boede i små hytter langt fra alfarvej, så der var dyrelyde hver aften. Vi blev fulgt på vej af en nattevagt, når vi skulle i seng om aftenen.


Et lettere udtørret flodleje. Meget kamufleret ligger en krokodille i vandkanten.


Thompson gazeller i flok. Der er rigtig mange af dem i Serengeti.


Solnedgang over Ikoma. Den lille overdækkede "terasse" var der, hvor vi hver morgen spiste morgenmad.


Hver aften leger vi huleleg med vores myggenet.


En løve på jagt 


En af vores mange elefantoplevelser


Oldupai Gorge, som kaldes menneskets vugge


Et aftryk af de ældste fundne fodspor. De oprindelige fodspor er dækket igen for at forblive bevarede


Giraffen er ikke dyrenes konge men bestemt en majestæt på savannen


Hartebeast får en drikkepause


Løvemor med tre unger har fundet skygge under et lille træ


Vi venter på, at vores chauffør får ordnet papirarbejdet, så vi kan komme fra Serengeti til Ngorongoro. Det er vores bil, Merethe står ved.


Alle værelser havde en lignende veranda på Rhino Lodge med udsigt til det vilde liv. Det var tydeligt, at vi var kommet tættere på himlen, for det var temmelig koldt. Da vi kom, blev der tændt op i kakkelovnene i vores værelser!! - Og det var ikke fråds. 


Katrine om morgenen på vej ned i Ngorongoro Crater. Det var hundekoldt, så hun er iført både egen og Oles fleecetrøje foruden en kikoy om hovedet som hue.


Merethe har det ikke varmere end Katrine


Gnuer i krateret. De fleste gnuer og zebraer er på dette tidspunkt emigreret til Masai Mara i Kenya, men der er dog stadig nogle tilbage.


Hyæner fik festmåltid i en zebra. Der var tre, da vi kom, men der blev kaldt på flokken, så i løbet af kort tid var der omkring 30.  Det er lidt ærgerligt, at nogle chauffører kører meget tæt på, i stedet for at holde afstand, så dyrene får lidt ro til deres liv.


Vores toilet på Roika Tarangire Tented Lodge. Det med toiletter er et tilbagevendende samtaleemne: Er der toiletpapir, er der toilet, eller skal man i "skov-skider-stilling" (undskyld udtrykket), er der toiletbræt, er flagermusene væk, m.m.?


Og vores bruser formet som en leopardfod. Pænt.....? Anderledes og dekorativt i hvert fald


Og sådan så teltene så ud udefra. Ser det ikke fantastisk ud? Elefanterne og gazellerne gik rundt omkring, så masai-vagterne var oppe på dupperne, når man skulle fra restauranten til teltene.


Elefanterne graver med snabelen efter rent vand. Der var en lille flod lige ved siden af, men de kunne finde renere vand ved at grave lidt i sandet


Rasmus spiser frokost i Tarangire National Park med udsigt over savannen. Der var nogle meget påtrængende aber (Vervet monkey), som hapsede Merethes muffin, inden nogen af os nåede at reagere. Hver dag fik vi fra de forskellige lodges en madpakke med indeholdende hvidt brød, kylling, æg, kage, frugt og juice.


Elefanter, som lige har taget mudderbad i den anden ende og nu er kommet op i den ende, hvor vi holder for at drikke.


Gruppebillede sammen med vores fantastiske chauffør, Yussein, som hele tiden var i kontakt med William i Bukoba og fik ham til at betale undervejs, da den første chauffør jo var løbet med pengene. William var ikke den hurtigste til at få betalt, men Yussein holdt ham fast i det hele turen rundt, så vi ikke skulle bekymre os om det.


Poolen ved Roika Tarangire



Jeg blev på kanten under parasollen 


I Tarangire er der mange baobabtræer. Træerne kan blive op til 6.000 år, hvilket jo er helt vildt.


En øl/sodavandspause på verandaen på Roika Tarangire den sidste aften af vores safari.

































2 kommentarer:

  1. Fantastisk at læse om jeres oplevelser kh MA

    SvarSlet
  2. Kære alle 5
    Tak fordi I ville have vi 3 "gamle" med til Afrika, det har været en uforglemmelig tur for os, det har været en fantastisk tur, tak fordi I ville dele alle de oplevelser med os,
    Med kærlig hilsen - Merethe, Doris og Farfar

    SvarSlet