torsdag den 3. juli 2014

Torssdag den 3. juli
Så er vi ankommet til Zanzibar, hvor vi bliver i Stone Town i fire dage. Stone Town er præget af indvandringen fra den arabiske verden. Små gyder, som ligger meget tæt, hvor folk hænger ud eller sælger fra deres små dukaer (butikker).

Vi kom med fly fra Arusha, hvor vi har gået rundt i lange bukser og en langærmet trøje, da det ikke har været "afrikavarmt" nogle af dagene. - Dette har bekymret Katrine lidt undervejs. Men netop på jorden igen efter flyvningen blev vi overmandet af varme, som straks trak sved på ryggen. Så var Katrine tilfreds. "Det var som at stå i en halvvarm føntørrer" - citat Ole.

Vi fandt hurtigt en chauffør, som kørte os til det forudbookede hotel, Market Lodge. Desværre var vejen blokeret i den ene ende på grund af ramadanen, så vi måtte gå et lille stykke. Heldigvis havde vi pakket al vores bagage i fem store og fem små rygsække, så det var ikke et problem.

Market Lodge viste sig at være et meget hyggeligt hotel midt i en "trafikeret" handelsgade. Små butikker og masser af mennesker overalt. To værelser med bad til kun 100USD om natten for fem inklusive morgenmad. Det må siges at være helt i orden.

Vi er lige kommet hjem til hotellet efter at have været lidt på opdaglese i alle de små gyder. Alberte fik købt en kjole syet af en kitenge, Katrine fik sig en kikoy (en khangalignende ting), og Ole fik købt sig et spil, som alle spiller rundt omkring.  Det minder om kalaha, men hedder Bao og har lidt andre regler. Stone Town ligner sig selv som for 17 år siden. Den samme hygge, aktivitet, og puls som dengang.



Aftensmaden blev indtaget i Forodhani Garden, som er et udendørs område nede ved vandet, hvor små boder dukker frem kort inden solnedgang. Der laves forskellige små indbagte "pizzaer", forskellige havdyr grillet på spid, sukkerrørsjuice og meget andet. Da Ole og jeg var her for 17 år siden, var stedet besøgt af mange lokale, men i dag er det primært turister, som er i gadebilledet. Priserne er også steget markant, hvilket var lidt overraskende.




Det var blevet mørkt, da vi gik hjem, og butikkerne havde lukket dørene ud til gaden, så det var ikke så let at genkende stederne, hvor vi gik i eftermiddags. Heldigvis havde Ole et kompas og en pandelampe i lommen, så ind i mellem tog han en kompaskurs, så vi var på rette vej. Undervejs passerede vi en markedsplads, hvor de lokale holdt til. Måske det er nemmere at få et billigt måltid her....
Ramadanbønnen lyder ud af en nærliggende højttaler, så det er heldigt, at vi ikke skal i seng lige nu.

1 kommentar:

  1. Hvor ser det skønt ud! Må børnene ikke smile på foto? :-) Fed kjole Katrine har på. Har de alle tre fået mad alle dage eller er de stadig kræsne? :-) Stort knus til jer alle. Moster

    SvarSlet